sol-1920-2.jpg

Proizvodi

Sol za ceste

Ledeni pločniki in prometnice lahko vodijo v katastrofo. Gladke površine pozimi lahko povzročijo različne težave, od enostavnega drsenja do večje prometne nesreče. Da bi preprečili materialno škodo, poškodbe ali smrt, je pomembno, da se površine odtalijo. To se običajno doseže s posipanjem soli za ceste.

Da bi se izboljšali splošni pogoji prometne varnosti in zmanjšala možnost zmrzovanja, ceste se posipajo z morsko ali kameno soljo.

VRECE3-MOB.png

Obstajajo številne soli, ki znižujejo temperaturo zmrzovanja vode, vendar se iz okoljskih in ekonomskih razlogov uporabljajo predvsem kloridi in sicer: NaCl, CaCl2 in MgCl2, ki jih lahko ponudimo kupcem. Da bi izboljšali splošne pogoje prometne varnosti in zmanjšali možnost zmrzovanja, so ceste posute z morsko ali kameno soljo.

Sol, namenjena za posipanje cest se dostavlja v standardni granulaciji 0-4 mm, z vsebnostjo vlage manj kot 3%. Dobavljamo lahko tudi druge granulacije glede na želje in potrebe kupca. Da bi zaščitili okolje, dostavljamo sol s sredstvom proti strjevanju v dovoljeni količini, ne manj kot 40 ppm, ne več kot 160 ppm sredstva proti strjevanju.

Tehnične lastnosti

Vsebnost NaCl min. 95%

Ustanovljeno: 98,45%

Vsebnost netopnih snovi

Maksimalno. 2%

Dodatek proti strjevanju

Maksimalno 160 ppm

Povprečna analiza / Granulacija

Zrna/mm Ustanovljeno
4.00/8.00 4maks. 15% 412,32%
42.00/4.00 420-50% 431,48%
40.50/2.00 440-70% 450,53%
40.50 maks. 10% 5,67%

Vlaga:

Maksimalno 4%

Ustanovljeno: 2,30 %

Dodatek proti strjevanju:

Makismalno 160 mg/kg

Ustanovljeno: 69,30 mg/kg

Certificirani smo s strani pooblaščenih laboratorijev

Da bi dokazali kakovost soli za ceste, ki jo kupcem dostavimo na zahtevo.

Tališče ledu se razlikuje od vrste soli. Tako se NaCl zaradi svojih lastnosti učinkovito uporablja do temperature -7 ° C, za nižje temperature pa se priporoča CaCl2 in po potrebi posebne mešanice NaCl in CaCl2. Z uporabo teh sredstev lahko učinkovito delujete na taljenje leda vse do temperature do -33 ° C.

NaCl

-7°C

NaCl2

-33°C

Učinkovitost cestne soli pri preprečevanju nesreč je nesporna, kar pa je najpomembneje, rešuje življenja, ne glede na to, katero sol izberete. Raziskave so pokazale, da je cestna sol zmanjšala število nesreč za 93%, poškodbe za 85% in stroške nesreč za 85%.

Pakiranja

SLIKA

Cestna sol v rinfuzi (cca 25 ton)

Dostavimo direktno v vaše skladišče v roku 1-2 dneh.

SLIKA

Vreče 25 kg

Sol v 25 kg vrečah vam olajša bitko s snegom in ledom. Praktična embalaža za uporabo.

SLIKA

NaCl – natrijev klorid

Natrijev klorid (NaCl) se uporablja kot suha ali navlažena sol in v obliki nasičene raztopine. Pojavlja se pri uporabi več vrst NaCl: morska sol, kamena sol in evaporirana sol, tj. sol, dobljena z izhlapevanjem slane vode.

Pakiranje: v razsutem stanju in 25 kg vreče.

SLIKA

CaCl2 – Ekološki odmrzovalnik za suho posipanje cest

Kalcijev klorid (CaCl2) je najboljša izbira za taljenje snega in ledu na cestah, pločnikih, parkiriščih, garažnih vhodih / izhodih, v klancih in stezah za pešce.

Hitreje topi sneg in led.

Odvisno od temperature CaCl2 zadošča 1/5 količine cestne soli.

Granulat kalcijevega klorida ne zmrzne niti pri -25 ° C, zato ne povzroči poškodb betona. CaCl2 na obdelanih površinah ne pušča sledi ali suhih ostankov.

Na ta način ne povzroči zamašitve cevi in ​​ne zahteva čiščenja. Kalcijev klorid se uporablja tudi kot umetno gnojilo in nima škodljivih učinkov na rastline, zato ga tudi imenujejo ekološki odmrzovalnik.

Je eno izmed biološko sprejemljivih snovi, ki je izjemno učinkovito in okolju prijazno. Dostavimo ga v vrečah po 25 kg, kar zadostuje za približno 500m2.

Zaradi majhnih potrebnih količin, ki so posledica visoke učinkovitosti kalcijevega klorida se stroški skladiščenja, prevoza zmanjšajo, pa tudi vozilo za posipanje lahko naenkrat obdela večjo površino.

SLIKA

MgCl2 – magnezijev klorid

Magnezijev klorid (MgCl2) se uporablja kot suha ali navlažena sol v obliki kosmičev (47%) ali v obliki 20-30% raztopine.

Pakiranje: 25 kg vreče

logo

O nas

PELOT GROUP se s svojimi tremi člani ukvarja s proizvodnjo in distribucijo morske in kamene soli. V zadnjih letih sta PELOT Slovenija in PELOT GLOBE postali eden od glavnih dobaviteljev soli v Republiki Hrvaški, Sloveniji in sosednjih državah.

Imamo zaprto skladišče, tako da lahko svojim strankam vedno dostavimo sol v najkrajšem možnem času.

KONTAKT

PELOT storitveno podjetje d.o.o.

Spodnji Plavž 6a,

4270 Jesenice

info@pelot.si

Tel: 045862215

PELOT d.o.o. - 2020 vse pravice pridržane | Design and development